Faranghe - een italiaanse woonboerderij

bagna cauda

Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

 

Bagna Cauda
warm bad

Ingrediënten voor 4 - 8 personen:

125 gr. Boter
6 – 8 teentjes knoflook tot een puree geprakt
90 ml olijfolie extra vergine
100 gr. Ansjovisfilets in olie, uitgelekt en gepureerd

uw keuze aan:

Rode, gele of oranje paprika (geen groene)
Gesneden en zaadjes verwijderd
Selderijstengels
Witlof
Radicchio
Binnenste blaadjes van een krop sla
Bosui
Jonge asperges
Bloemkoolroosjes
Broccoliroosjes in de lengte in vieren gesneden
Venkelknollen in de lengte in partjes gesneden
Takjes bladpeterselie

bereidingswijze:

Doe de boter en de knoflook in een ondiepe aardewerken schaal en verwam 5 – 10 minuten boven een laag tot matig vuur. Voeg de ansjovisfilets toe en prak deze boven het vuur fijn. Voeg de olie toe. Verwarm opnieuw zachtjes. De kom met deze dipsaus moet warm gehouden worden op een rechaud of waxinelichtje. Leg de schoongemaakte groente rond de kom met warme dipsaus en dien op.

Andere antipasto recepten op deze site zijn suppli di roma en carpaccio op een bedje van rucola of stromboli